U bent hier:    Home      Artikelen      “Kinderarmoede is geen ongeval: tijd voor een echt integratiebeleid en voor hogere werkloosheidsuitkeringen”
ides

“Kinderarmoede is geen ongeval: tijd voor een echt integratiebeleid en voor hogere werkloosheidsuitkeringen”

15 juni 2017

De armoede verjongt trendmatig, in gans Europa trouwens. Gepensioneerden hebben het beter, maar de jongere bevolking – en vooral laaggeschoolden – gaan erop achteruit. Kinderen zijn daar uiteraard mee de dupe van.

De nieuwe Vlaamse kinderbijslag zal op termijn hun risico een klein beetje doen dalen, maar het had veel beter gekund.De grootste risicogroepen zijn migrantengezinnen, ‘werkloze gezinnen’ (waar geen enkele volwassene werkt) en éénoudergezinnen. In België hebben de twee laatste regeringen systematisch bespaard op werkloosheidsuiterkingen (zowel door lagere bedragen als door beperking van rechten.

België is ook het EU-land met de grootste tewerkstellingskloof tussen autochtonen en allochtonen. Praktijktoetsen tegen discriminatie blijven onverminderd noodzakelijk.

Eénoudergezinnen kunnen beter ondersteund worden door een kosteloze en kwaliteitsvolle kinderopvang.

 

Neem contact op

  • Dijkstraat 44, 3150 Wespelaar
  • T 016 61 80 62 of T 016 36 01 31

Over ons

Logia is een christelijk impulsforum. Het brengt professionals uit het maatschappelijk werkveld bijeen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Samen zoeken zij naar antwoorden op actuele en maatschappelijke vragen. Logia wil de rijkdom van de christelijke sociale ethiek bekendheid geven in de regionale en landelijke media.